trešdiena, 2016. gada 10. augusts

Auto iegāde kredītā

Mums katram ir dažādas nepieciešamības, piemēram, lai aizbrauktu uz darbu mums ir nepieciešama mašīna, ritenis, motocikls, vai jebkāds transports ar kura palīdzību mēs tur nonāksim, var izmantot arī kājas un sabiedrisko transportu. Abos gadījumos tas būs neizdevīgi ja darba vieta atrodas tālu no Jūsu dzīves vietas – ar kājām Jūs varēsiet iet stundām ilgi, bet braucot uz darbu – visticamāk nāksies braukt ar vairākiem sabiedriskajiem transportiem, kas izmaksās pietiekami daudz, tādējādi padarot to par neefektīvu pārvietošanās līdzekli. Laimējas tiem, kas dzīvo blakus darba vietām.

Taču šoreiz stāsts ir tieši par automašīnām un to iegāde kredītā. Jāiesāk ar to, ka auto iegāde ir salīdzinoši svarīgs dzīves lēmums, jo automašīnas izmaksas ir pietiekami lielas. Pērkot jebkuru mašīnu ir jāizvērtē cik tā būs ekonomiska un vai tā būs paredzēta tieši tādam mērķim, kādam esat iecerējis. Ir daudz un dažādi faktori, pirms izvēlēties sev jaunu mašīnu, taču pērkot to kredītā ir ļoti rūpīgi izvērtēt mašīnas samaksas lielumu. Ņemot kredītu mašīnai, Jūs nevarēsiet paņemt pašu smalkāko un jaunāko automašīnu. Tas ir tāpēc, ka kredītiestādei ir savs limits, cik tā var dot katram potenciālajam kredīta ņēmējam, šī summa Latvija svārstās no 500 – 15000 Eiro.

Šāda iespēja ir visiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, tomēr jāņem vērā, ka katra kredītiestāde ļoti individuāli izvērtē katru savu klientu, tādējādi pārliecinoties vai klients spēs atmaksāt kredītu, norādītajā laika periodā. Šādu kredīta veidu parasti var noslēgt no 3- 60 mēnešiem, taču katrs kredītdevējs piedāvā savus nosacījumus.